Klubbstevne 5. juni

Postet av Ålgård rideklubb den 8. Jun 2022

Forrige helg ble det avholdt klubbstevne på Ålgård Rideklubb. Det var fire ulike klasser rytterne kunne delta i: Gymkhana Diplom (skoleryttere), Gymkhana Turbo (skoleryttere), Sprang 0,50m (skoleryttere) og Sprang Parhopping 0,50/0,80m. 


Gymkhana diplom var dagens første klasse, her rir rytterne gjennom en løype i det tempoet de selv velger og alle deltagerene får sløyfe. Det var en god gjeng til start og mange fornøyde elever etterpå.


Neste klasse på programmet var Gymkhana Turbo. I denne klassen er det om å gjøre å ri fortest mulig gjennom en hinderløype. Klassen ble vunnet av Benedicte Håland på Tyra, og andreplassen gikk til Thea Vakare på Benny. 


Den tredje klassen som skulle gjennomføres for dagen var 0,50 sprang. Denne klassen går på feil og tid, ekvipasjen med minst feilpoeng og raskest tid vinner. Her var det sju deltakere og to plasserte. Vinneren av denne klassen ble Martine Bjåland Moseng med Dawson Express. Andreplassen gikk til Kaisa Eide Ness, også hun red på Dawson. 


Dagens siste klasse var parhopping. Her er det to og to som rir samtidig og hopper noen hinder hver. Det er om å gjøre å hoppe hinderne raskest og uten feil. Parene bestod av en skolerytter og en privatrytter. Vinnerne av denne klassen ble Viktoria Fanuelsen på Oxview Denver og Miriam Goursaud på George. 


Vi takker alle deltakere, publikum og hjelpere for et vel gjennomført stevne. Neste aktivitet på programmet er rideleir i uke 26, 27 og 28 for de som er påmeldt det. Til neste halvår vil vi lage klar en terminliste som sendes ut i løpet av august med en oversikt over alle aktivitetene vi planlegger å ha på rideskolen frem til jul slik at det blir lettere å planlegge for alle. God sommer!



Klubbstevne 26.mars

Postet av Ålgård rideklubb den 27. Mar 2022

I helgen ble det arrangert klubbstevne på Ålgård Rideklubb. Det var god oppbakking på både dugnad og deltakerfronten. Klassene som gikk var bommer, 50cm og 80cm for privatryttere. Den første klassen var bommer som var clear round. Her rir elevene en bane bestående av bommer på bakken. Der var det flinke deltakere som fikk prøvd seg på stevne og fått mer erfaring. 



Neste klasse var 50cm bommer for elever i rideskolen. I denne klassen var det fire plasserte. Vinneren ble Celin Frafjord etterfulgt av Kaisa Eide Næss. 3. plassen gikk til Miriam Fjeldheim Goursaud og 4. plassen tok Celina Sollid Svela. Vi gratulerer de plasserte og takker de andre deltakerne for god innsats.



Siste klassen som ble arrangert på dette stevne var 80cm for privatryttere. Her var det Sara Eikeland, Vilde Madland og Viktoria Fanuelsen som deltok. Viktoria tok sammen med Oxview Denver seieren her. Vi satser på å arrangere et stevne til før sommeren, dette vil bli annonsert på facebooksiden vår når dato er satt. Følg ellers gjerne med på facebook for info angående rideweekender og rideleirer til sommeren. Vi gleder oss til neste stevne hvor vi satser på ennå flere startende.



Dressurstevne 9.januar

Postet av Ålgård rideklubb den 9. Jan 2022

Ålgård Rideklubb startet stevnesessongen tidlig med årets første stevne 9. januar. Dette var en forsinket avholdelse av klubbmesterskap i dressur 2021, som vi dessverre ikke nådde før jul på grunn av mangel på dommer. I tillegg til dressur ble det også gjennomført en gymkhana klasse. Dette er en kjekk klasse for elevene som ikke er helt klar for dressur, eller som ikke fikk øvd nok til programmet. 

Gymkhana klassen ble gjennomført som første klasse etterfulgt av LC:2 (skoleryttere) og LB:2 (klubbmesterskap). I Gymkhana blir alle deltagerne premiert og vi hadde heldigvis noen ivrige elever som var klar så tidlig på året. 

Flinke elever på premieutdeling etter Gymkhana


I LC:2 var det Juli Kristin Skjervik som stakk av med seieren etter en flott runde på George. Andreplassen gikk til Selin Frafjord på Dundee etterfulgt at Martine Bjåland Moseng på Ballybrit Benny. Vi gratulerer de flinke ekvipasjene. 


Vinnere av LC:2 Juli Kristin og George


 

 

I LB:2 var det godt oppmøte som er veldig kjekt for vår lille klubb. Her gikk seieren til Mai Brit Skjervik på Jewel S. Andreplassen tok Amalie Johansen på Ginabresse og tredjeplassen gikk til Hanne Håkonsen på Carlos FF.


Klubbmester i dressur 2021 Mai Brit og Jewel S


 


Like så viktig som det er å opprettholde tradisjonen med klubbmesterskap i sprang og dressur er det å opprettholde tradisjonen med at vinneren av klubbmesteskapet skal i vanngraven. Eller i vår klubb sitt tilfelle: trillebåren! Vi sier vel gjennomført til alle startende og gleder oss til å se hva stevneessongen har å by på for både rideskolen og privatryttere.

 



Klubbstevne med klubbmesterskap

Postet av Ålgård rideklubb den 1. Des 2021

Helgen 27.-28. november arrangerte vi klubbstevne med innlagt klubbmesterskap for skoleelver og privatryttere på ÅRK.

Lørdag 27. november ble det avholdt gymkhana og dressur. Planen var å ha dressurmesterskap på lørdagen, men på grunn av frafall av dommer i siste liten ble vi nødt til å utsette dette. Det ble likevel avholdt LC:2 for skoleelevene hvor de fikk en tilbakemedling og øvd seg på programmet. Vi håper på å gjennomføre dressurdelen av klubbmesterskapet i løpet av januar. 

Juli Kristin Skjervik og George

Søndag stod bommer, 0,50 cm og 1m på programmet. Bommer var clear round hvor alle elevene gjennomførte flotte runder. 0,50 var klubbmesterskap for skoleelevene. Her var det Juli Kristin Skjervik som stakk av med seieren sammen med George. Andreplassen gikk til Benedicte Marie Fjeldheim Goursaud på Dawson Express, og nummer 3 ble Lina Gjedrem på George. 

1m var klubbmesterskap for privatryttere. Her var det fem ryttere til start. Førsteplassen gikk til Hanne Håkonsen på Genova V, andreplass ble Mai Brit Skjervik på La Dita Z og nummer tre ble Linn-Beate Paulsen på Hidalgo.

Vi takker alle som stilte opp av deltakere, hjelpere og tilskuere, og sier oss fornøyd med vel gjennomført klubbmesterskap 2021. Forhåpentligvis er vi klar igjen med ny runde i januar, med klubbmesterskap i dressur!





Klubbstevne ÅRK

Postet av Ålgård rideklubb den 28. Sep 2021

Endelig var det tid for klubbstevne igjen. Vi har ventet lenge på muligheten til å invitere til stevne igjen hos oss, så dette var etterlengtet for alle! 


Flinke ryttere som var med i gymkhana


 

Klassene som ble avholdt var gymkhana, bommer og 50 cm. Vi hadde god oppslutning av ryttere i alle klassene, som er veldig kjekt. For mange var dette det første stevne noen gang ettersom sist vi avholdt stevne var i januar 2020! Vi i ÅRK mener at det er viktig for elevene å få erfaring med stevner ettersom flere av elevene våre forhåpentligvis skal ri mange stevner på rideskolen, og andre steder i fremtiden.


Premieutdeling i bommer, dette var klassen med flest startende
 

I Gymkhana og bommer fikk alle deltagerne premie etter klassene var slutt. I klasse 3, 50 cm var det 4 plasserte og her gikk det på tid og feil, altså raskeste ekvipasje med minst feil vant.


De premierte i helgens siste klasse 

 

Vi gratulerer alle med vel gjenomført stevne, og en ekstra gratulasjon til de flinke elevene som red 50cm både fint, fort og feilfritt. Utover dette vil vi takke alle innsatskrefter fra deltakere, publikum, styret og alle frivillige som var med på å arrangere stevnet. Ikke minst en stor takk til våre flinke ponnier som også så ut til å kose seg på stevne igjen! 

Vinnerne av 50cm Benedicte Marie Fjeldheim Goursaud og dawson Express



Neste arrangement på ÅRK blir rideweekend 9.-10. oktober. Neste stevne blir helgen 20.-21. dersom alt går som planlagt. Hvis noen vil ha fjernet bilder fra hjemmesiden send oss en mail, eller skriv til oss på Facebook.